31.07.2014

Bær i flydende form








Mine ribs- og solbærbuske har bugnet med modne bær denne sommer, og det betyder selvfølgelig, at de skal plukkes og laves til hjemmelavet saft. Det er jo så nemt at lave en portion saft, og så kender man indholdet. Ingen e-numre, farvestoffer og en masse andet skidt, men bare bær, sukker og vand.
Resultatet blev en masse saft, som fluks blev frosset ned i fryseposer, så de er nemme at tage op. Drengene var med til at plukke bær i ca. fem minutter inden de smuttede, men de ville trods alt gerne smage på det færdige resultat.

Solbærsaft

1,2 kg bær
1 l. vand
300 g sukker

Bærrene skylles og bringes i kog med sukker og vand (jeg niver ikke bærrene). Når det har kogt i knap tyve minutter, sier jeg saften gennem et gammelt viskestykke, og vupti, så er der saft. Når man fryser saften ned i fryseren undgår man at tilsætte konserveringsmiddel. Saften kan holde sig en uges tid på køl.

SKÅL!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...